Telefoonnummer klantenservice Eneco

Ook als klant van Eneco kunt u te maken krijgen met een gasstoring of stroomstoring. Wanneer u uw apparaten niet meer kunt gebruiken, dan merkt u opeens hoe afhankelijk we zijn van stroom en gas. Tegenwoordig bestaat ons hele huishouden uit apparaten die stroom gebruiken. Denk maar aan televisies, koelkasten, computers etc. Wanneer de stroom uitvalt kunt u uw werk niet meer doen. Kortom, we zijn afhankelijk van stroom. Ondervindt u een stroomstoring Eneco? Neem dan contact op met de klantenservice van Eneco. Of bezoek de website van Eneco. Hier kunt u eenvoudig u vraag stellen.

Hulp bij stroomstoring

Een stroomstoring ontstaat om verschillende redenen. Dit kan bijvoorbeeld door kortsluiting in uw woning, door blikseminslag, maar het kan ook ontstaan door een storing in het elektriciteitsnet. Om er achter te komen wat de oorzaak is, doet u het volgende:

De storing is alleen bij u thuis

Ga op zoek naar de meterkast. Hier bevinden zich de stoppen en de aardlekschakelaar. Zijn deze gesprongen? Of staat de aardlekschakelaar op ‘uit’? Dan is er sprake geweest van overbelasting. Deze stroomstoring kunt u zelf oplossen door de stop te vervangen of de schakelaar terug te zetten naar ‘aan’. Maar voordat u dat doet, bedenk dan eerst welke (extra) apparaten u zojuist heeft aangezet. Want overbelasting ontstaat als energieslurpende apparaten tegelijk aan staan. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine, elektrische oven, elektrische kachel of airconditioning. Dit zijn grote energieslurpers. Zet deze apparaten eerst uit (haal ze van het stopcontact) en vervang dan pas de stoppen. Controleer nu of u weer stroom heeft. Het kan ook gebeuren dat een apparaat kortsluiting maken. Vervang dit defecte apparaat door een nieuwe of laat het repareren als dat zinvol is.

Stroomstoring Gasstoring Eneco

Geen stroom bij de buren of in de straat

Ligt het niet aan de stoppen of aardlekschakelaar? Dan het de stroomstoring (van Eneco) ontstaan van buitenaf. Controleer of de buren wel stroom hebben. Wanneer het buiten donker is, kijk of de lantaarnpalen branden. Is er geen stroom of licht buiten uw eigen woning, dan is er waarschijnlijk een storing aan het netwerk. U belt dan het Nationale storingsnummer. U kunt het probleem niet zelf verhelpen. Is het overdag? Dan is het lastiger om de stroomstoring te controleren. Bel aan bij een van uw buren om te vragen of zij ook last hebben van een stroomstoring. Zo ja? Bel dan het Nationale storingsnummer 0800-9009.

Correctienota bij stroomstoring

U heeft stroom van Eneco en heeft te maken met een stroomstoring. Dat is vervelend. Wanneer de stroomstoring van buitenaf langer duurt dan 4 uur, dan heeft u recht op compensatie. Neem hiervoor contact op met Eneco. Ook wanneer apparaten beschadigd zijn vanwege de stroomstoring, neemt u contact op met Eneco.

Probeer de last van de stroomstoring wel zoveel mogelijk te beperken, door de koelkast en/of vriezer dicht te laten. Hierdoor blijft de kou zoveel mogelijk binnen. Indien u geen warm water mee heeft, kunt u een ketel water opzetten. Houd verder zoveel mogelijk ramen en deuren dicht om de warmte in huis te houden.

Gasstoring

U heeft gas van Eneco en u ervaart een gasstoring. Wanneer u een gaslucht ruikt, dient u direct de hoofdkraan af te sluiten. Zorg er nu al voor dat u weet waar deze is. Want in zo’n noodsituatie wilt u voorkomen dat u op zoek moet gaan naar de hoofdkraan van het gas. Snel handelen is in deze situatie belangrijk. Om gevaar zoveel mogelijk uit te sluiten, opent u direct deuren en ramen om het gas naar buiten te laten. Doe dit nadat u eerst de hoofdkraan heeft afgesloten. Maak ook geen vuur en doe elektrische apparaten en lampen niet aan of uit. Dit kan zorgen voor vonkjes, wat in het slechtste geval voor een explosie kan zorgen.

Meer informatie over stroomstoring en gasstoring Eneco

Ook in het geval van een gaslucht, neemt u contact op met het Nationale storingsnummer: 0800-9009. U kunt ook de servicemonteur van Eneco bellen als u dat liever wilt. Ga naar buiten en wacht geduldig af totdat hulp is gearriveerd.

Gas- of stroomstoring in uw eigen huis of buurt? Neem contact op met het Nationale storingsnummer. U kunt ook de website https://www.gasenstroomstoringen.nl/ bezoeken om een melding te plaatsen of voor meer informatie. Neemt u liever contact op met de klantenservice van Eneco? Laat u doorverbinden met een van de medewerkers via het telefoonnummer 0906-1850 of bezoek de website van Eneco over gas- en stroomstoringen.