Klantenservice telefoonnummer Essent

Gelukkig komt het niet vaak voor, maar ook als klant van Essent kan het gebeuren: een stroomstoring. Dan pas merk je hoe afhankelijk wel allemaal zijn van stroom. Ons hele huishouden bestaat uit apparaten waar we afhankelijk van zijn: koelkast, vriezer en computer. Allemaal apparaten die stroom nodig hebben om te kunnen functioneren. Last van een stroomstoring Essent? Neem dan contact op met de klantenservice van Essent. Of bel  het Nationale storingsnummer 0800-9009. Dit telefoonnummer is gratis.

Wat moet u doen bij een stroomstoring?

Een stroomstoring ontstaat om verschillende redenen. Dit kan bijvoorbeeld door kortsluiting in uw woning, door blikseminslag, maar het kan ook ontstaan door een storing in het elektriciteitsnet. Om er achter te komen wat de oorzaak is, doet u het volgende:

Stroomstoring binnenshuis

Controleer de stoppen in de meterkast. Zijn deze gesprongen? Of is staat de schakelaar op ‘uit’? Dan is er sprake geweest van overbelasting. Deze stroomstoring kunt u zelf oplossen door de stop te vervangen of de schakelaar terug te zetten naar ‘aan’. Maar voordat u dat doet, bedenk dan eerst wel (extra) apparaten u zojuist heeft aangezet. Want overbelasting ontstaat als energie slurpende apparaten tegelijk aan staan. Denk bijvoorbeeld aan een wasmachine, elektrische oven, elektrische kachel of airconditioning. Dit zijn de meest bekende energieslurpers in huis. Zet deze apparaten eerst uit (haal ze van het stopcontact) en vervang dan pas de stoppen. Controleer nu of u weer stroom heeft. Het kan ook gebeuren dat een apparaat kortsluiting maken. Vervang dit defecte apparatuur door een nieuwe of laat het repareren indien mogelijk.

Stroomstoring buitenshuis

Ligt het niet aan de stoppen? Dan het de stroomstoring (van Essent) ontstaan van buitenaf. Wanneer het donker is, kijk of de lantaarnpalen branden en of er licht brandt bij de buren. U belt dan het Nationale storingsnummer. U kunt het probleem niet zelf verhelpen. Is het overdag? Dan is het lastiger om de stroomstoring te controleren. Bel aan bij een van uw buren om te vragen of zij ook last hebben van een stroomstoring. Zo ja? Bel dan het Nationale storingsnummer 0800-9009.

Vergoeding bij stroomstoring

U heeft stroom van Essent en heeft te maken met een stroomstoring. Dat is vervelend. Wanneer de stroomstoring van buitenaf langer duurt dan 4 uur, dan heeft u recht op compensatie. Neem hiervoor contact op met Essent. Ook wanneer apparaten beschadigd zijn vanwege de stroomstoring, neemt u contact op met Essent.

Probeer de last van de stroomstoring wel zoveel mogelijk te beperken, door de koelkast en/of vriezer dicht te laten. Hierdoor blijft de kou zoveel mogelijk binnen. Indien u geen warm water mee heeft, kunt u een ketel water opzetten. Houd verder zoveel mogelijk ramen en deuren dicht om de warmte in huis te houden.

Gaslucht

Essent levert ook gas. Wanneer u een gaslucht ruikt, dient u direct de hoofdkraan af te sluiten. Zorg ervoor dat u weet waar deze is. Probeer te voorkomen dat u op zoek moet naar de hoofdkraan van het gas, op het moment dat u een gaslucht ruikt. Het is namelijk belangrijk om snel te handelen.  Om gevaar zoveel mogelijk uit te sluiten, opent u deuren en ramen om het gas naar buiten te laten. Doe dit nadat u eerst de hoofdkraan heeft afgesloten. Maak ook geen vuur en doe elektrische apparaten en lampen niet aan of uit. Dit kan zorgen voor vonkjes, wat in het slechtste geval voor een explosie kan zorgen.

Meer informatie over gas- en stroomstoringen Essent

Ook is het geval van een gaslucht, neemt u contact op met het Nationale storingsnummer: 0800-9009. U kunt ook de servicemonteur bellen als u dat liever wilt. Ga naar buiten en wacht geduldig af totdat hulp is gearriveerd. Gas- of stroomstoring in uw eigen huis of buurt? Neem contact op met het Nationale storingsnummer. U kunt ook de website https://www.gasenstroomstoringen.nl/ bezoeken om een melding te plaatsen of voor meer informatie. Neemt u liever contact op met de klantenservice van Essent? Laat u doorverbinden met een van de medewerkers via het telefoonnummer 0906-1850 of bezoek de website van Essent over gas- en stroomstoringen.